Cursussen

logoLeernetwerk-1

Onderstaande cursus is nu gaande. In september start de cursus Van Droom Naar Daad, over het verwezenlijken van je wensen.

Cursus Verbindend Communiceren

Verbinding maken (met anderen en jezelf) Hoe doe je dat?

  • Heb jij (ook) een stemmetje in je hoofd dat te pas en te onpas tegen jou zegt dat je het niet goed doet? Of zelfs dat je niet goed genoeg bent?
  • Heb je ooit meegemaakt dat iemand iets tegen je zei wat bij jou je hart sloot en de verbinding verbrak?
  • Vind je het moeilijk om helder te zeggen wat je wilt als je van binnen bijna lijkt te ontploffen van woede of wanneer je super verdrietig bent?
  • Heb je wel eens op je tong willen bijten als je iets net te scherp uitflapte tegen iemand (en de ander zag ‘krimpen’)?

Het is niet altijd gemakkelijk om de ruimte te voelen om echt te horen wat de ander zegt en bedoelt, vooral als je zelf vol zit met je eigen gedachten en gevoelens. Of om voor jezelf meer ruimte te maken om te zeggen wat je bedoelt zonder de ander te beschuldigen.
Wil je meer flow ervaren in je communicatie en je contact met mensen om je heen en jezelf verlichten en verdiepen? Kom dan naar onze cursus Verbindend Communiceren die op 21 mei start bij Ervaringswijzer.

In deze cursus oefen je hoe je verbindend kunt communiceren. Deze vorm van communicatie kan helpen bij het verkrijgen van innerlijke duidelijkheid en nabijheid tussen jou en de mensen om je heen. De cursus is gebaseerd op Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg.

Meedoen

De cursus telt maximaal 12 deelnemers. Geef je op via informatie@ervaringswijzer.nl.

Datum, plaats, tijd

De workshops worden gegeven op de dinsdagmiddagen van 13.00 tot 14.30.
De data zijn: 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli en 16 juli
Locatie: Keizersgracht 252, Amsterdam.

Kosten

De training is gratis voor vrijwilligers van SCIP en De Regenboog. Daarbuiten betaal je 25 euro voor alle 9 bijeenkomsten. Houders van een stadspas betalen de helft. Koffie, thee en lesmateriaal zijn inbegrepen.

Workshopgever

De lessen worden gegeven door Yvonne van Oorsouw. Zij heeft na een lange en diepe depressie van 5 jaar en deze vorm van communiceren een manier gevonden die haar meer ruimte geeft om aanwezig te zijn bij alle emoties en behoeften die in haar leven van dag tot dag. Ze weet hierbij ook ruimte te maken om echt te luisteren naar wat bij anderen leeft. Op dit moment doet zij de jaarcursus “Op weg naar trainerschap in Geweldloze Communicatie”.