Ontdek je buurt

25 feb 2010

Verhuizen met Homeservice

Homeservice biedt praktische dienstverlening rondom wonen voor en door mensen met een psychische beperking.

Help! ik ging weer eens verhuizen. Vrienden en bekenden vroeg ik om hulp, maar die waren intussen verhuismoe geworden. En ik had niet veel geld. Bij verschillende verhuisbedrijven had ik offertes aangevraagd en goedkope verhuisdozen gezocht. Zo'n verhuizing brengt heel veel stress met zich mee:

- wat moet je bewaren?
- wat gooi je weg?
- hoe doe je dat met je oude verhuurder, zou ik mijn borg wel terugkrijgen?
- energie overzetten,
- alle post overzetten,
- de oude spullen moeten naar de kringloop, die moeten worden opgehaald,
- op de dag van de verhuizing moet er iemand in het oude en in het nieuwe huis zijn,
- eerst moet alles in het nieuwe huis geschilderd worden en de vloer moet gelegd zijn voordat de spullen erin komen.

De offertes van de verhuisbedrijven liepen op tot wel 1000 euro, terwijl ik echt niet zoveel spullen had. En mijn borg kreeg ik ook niet terug. Ik was daar heel kwaad over; maar ja, het was dan ook een particuliere verhuurder en geen woningbouwvereniging.


Gelukkig stuitte ik via via op Homeservice. Deze levert diensten bij wonen, voor praktische hulp aan huis, waaronder dus ook een verhuisservice. Ze bemiddelen ook bij het kwijtschelden van de gemeentebelasting als je daar niet goed in bent. Daarnaast helpen ze bij incidentele schoonmaakklussen, incidenteel tuinonderhoud, relatief eenvoudige reparaties, hulp bij het opzetten van de administratie of het invullen van formulieren en allerlei andere hand- en spandiensten.


Op de dag van de verhuizing zijn ze drie keer op en neer gereden met een kleine bestelbus, vier man sterk. Ze hebben alles van boven naar beneden en van beneden naar boven gekregen. Ik betaalde voor deze dienst achtenzestig euro. Daarmee spaarde ik heel veel geld uit. De financiële schade van de verhuizing was zo nog te behappen. Ik raad het iedereen aan.

Homeservice Amsterdam

www.deregenboog.org


tags: 

000000 Claudia

Wist je dat Stichting De Regenboog - onder bepaalde voorwaarden - opleidingen financiert voor haar vrijwilligers? Het bood Claudia de kans om een opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen.

tags: 

Het SCIP Tekencafé is een gezellige maandelijkse meeting van mensen die samen komen om te tekenen (elke 2e woensdag van de maand) Tijdens het tekenen is er ruimte om van gedachten wisselen over kunst en het leven van alledag.

0000000 irene

tags: 

Volgens de van Dale is een kwartiermaker iemand die belast is met de voorbereiding van een onderneming, een wegbereider, een voorloper. De 'onderneming' is hier een gastvrije, inclusieve samenleving voor mensen die met uitsluiting te maken hebben.

tags: 

Homeservice biedt praktische dienstverlening rondom wonen voor en door mensen met een psychische beperking.

tags: