Ervaringswijzer is een onderzoeks- en ontwikkelplek voor mensen die met tegenslag te maken hebben gehad en die hier sterker uit zijn gekomen. We bespreken onze eigen ontwikkeling in het omgaan met uitdagingen en nemen daarin ook de ervaringen van lotgenoten mee. De levenskennis die hier uit voortkomt beschrijven we in teksten en delen we in workshops. Hiermee vergroten wij ons zelfinzicht en hopen wij ook anderen te inspireren. Je bent welkom om mee te doen en als je zelf een initiatief wilt opzetten, willen we je daar graag bij helpen. Hieronder de bestaande initiatieven:

Workshops maken en geven

Wat doe je Je denkt mee met het maken van workshops. Deze gaan over onderwerpen als 'zelfverzekerdheid', 'creatief denken' en 'planmatig werken'. Je deelt je eigen ervaringen en probeert de oefeningen uit die we in de workshops willen geven. Eventueel zoek je naar informatie en schrijf je stukjes tekst. Verder oefenen we met het geven van de workshops. Je interviewt deelnemers die een workshop hebben gevolgd over hoe het huiswerk is gegaan. We helpen je als je zelf workshops wilt maken en geven. De groepsbijeenkomsten zijn op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 14.00. Op maandag en donderdag kun je inlopen om zelf te werken aan iets. De werkbegeleider is dan in de buurt voor vragen. Je bent welkom om een keer vrijblijvend mee te doen.

Tijd Dinsdag en woensdag van 10.00 tot 14.00.

Contact herman@ervaringswijzer.nl 


Herstel-Lab

Wat doe je Praktisch zelfonderzoek rond herstel.

Tijd woensdag, donderdag, vrijdag

Contact bram@ervaringswijzer.nl


Kunstredactie 

Wat doe je Interviewen van kunstenaars en recensies schrijven over kunstexposties rondom de vraag: hoe helpt kunst bij herstel. 

Tijd Donderdagmiddagen

Contact edgar@ervaringswijzer.nl   

 

Tekencafé

Wat doe je Vrij tekenen onder begeleiding van docent

Tijd Een keer per maand op Woensdagavond

Contact edgar@ervaringswijzer.nl