Wil je ook bloggen? Meld je dan hier: info@ervaringswijzer.nl

Recente blogs

10 augustus 2019 , Janne1958

Hitte, nog nooit zo warm geweest

Normaal gesproken kan ik goed tegen de hitte en draait alles gewoon door. Maar nu is het anders geweest.

De eerste week na de Nijmeegse 4 daagse kon ik nog heel goed merken, dat ik nog wat overprikkeld ben. En nu die hitte gelijk er boven op en ook nog 's avonds nog druk geweest met verplichtingen, voelde ik toch weer een terugslag.

Maandagavond had ik onverwachts een overleg rond de wandelgebeuren bij de atletiekwedstrijd. Om 21.00 uur ben ik gewoon naar huis gegaan. Want ik was moe en ik voelde dat iedereen in herhaling viel rond hun medezeggenschap.
De volgende dag moet ik dan ook om 6.30 uur weer het bed uit. Die nacht ook erg onrustig geslapen en vond het erg warm. Ondanks dat ik alleen in mijn onderbroek en oud T-shirt sliep.

Die dinsdag stond ik ook wel moe op. Ik kreeg bericht dat er van hogerhand besloten is, om de wandelcoaching wegens de hitte niet doorging. Dat kwam me wel goed uit. En ook dat vanuit mijn werk een tropenrooster is ingevoerd, waardoor ik om 13.00 uur naar huis kon. Ik had die dag ook last van hoofdpijn en voelde me ook niet lekker. Erg onrustig. Die middag ben ik naar bed gegaan. Hardlopen was ook niet te doen.

Hierbij liet ik de wandelingen op de woensdagochtend op mijn werk ook niet doorgaan. Die ochtend ben ik druk geweest met inventarisatie van de voorraden kunstbenodigdheden in verband met de verhuizing van mijn werk in Doetinchem. En wat was ik moe aan het eind van de ochtend. Gelukkig ook weer om 13.00 uur naar huis. Ook ben ik die woensdagavond thuis gebleven. En ik lag al voor 21.00 uur in bed. Beter gezegd: Op Bed” Ik merkte heel duidelijk dat ik mijn structuur begon te verliezen en neigde weer tot emotie-eten. Er zat behoorlijke chaos in mijn hoofd.

Donderdag nog even 's middags op mijn werk in Winterswijk geweest. Het was er rustig. Weinig deelname aan de activiteiten op deze donderdag. De zon brandde behoorlijk op mijn lichaam toen ik op de fiets op en neer naar mijn werk ging. 's Avonds even op mijn tuin het werk doen, welke de meeste prioriteit had.

Het werd gelukkig op deze vrijdag koeler. Ik had op mijn werk in Winterswijk een hoop telefoontjes van zaken welke nog weer geregeld moest worden.
's Avonds nog op visite bij mijn coach om samen met mijn man koffie te drinken. Dat was op zich wel ontspannend, waar ik toch ook we hard aan toe was.

Gelukkig had ik die zaterdag geen afspraken, waardoor ik even geen geluid, mensen en drukte om mij heen heb. Eindelijk kon ik die dag geestelijk meer tot rust komen. Ik toch ook wel behoorlijk al met al ook wel veel last gehad van de hitte. Terwijl ik normaal gesproken er redelijk goed tegen kan.
Al met al heeft het daarna diverse dagen geduurd voordat ik mijn structuur en rust hervonden had.

Het was ook wel abnormaal warm die week. Wat ik later vernam, is dat er diverse warmte records zijn gebroken. Ook alles is kurk e kurk droog. Zelfs al bijna geen water in de beken meer.

Ik denk dat niet alleen de drukte, maar ook het weer van invloed is geweest op mijn gemoedstoestand.

Reacties:

Voeg een reactie toe:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
22 aug , Henny van Dalen
Mijn vakantie-ervaringen en hoe ik over vakantie denk.

Lang geleden ging ik een keer mee naar de camping met bekenden. Ze hadden een caravan. Ik vond het er maar saai. Er waren weinig mensen en er was weinig te doen. Ik snapte niet waarom ze alles wat ze thuis hadden tijdelijk opgaven voor een kleine behuizing Thuis had je een douche, een slaapkamer en je kon er heerlijk spelen. Vakantie was voor ons gezin ergens naar toegaan, desnoods op de...
17 aug , Olga de la Fontaine
Hij zit daar. Zijn rug tegen de koude muur, de straat is nat van een regenbui, alsook zijn kleren. Hij ziet er uit alsof hij zwaar ziek is. Zijn hoofd met de verwilderde haren hangt, zijn benen heeft hij opgetrokken tot aan zijn kin om zo nog wat warmte bij zich te houden. De besmeurde broek vertoont gaten bij de knieën. Het zijn niet de voorgefabriceerde gaten van de mode-industrie. Nee dit...
10 aug , Janne1958
Ach als je niet voldoet aan bepaalde normen van bepaalde mensen, heb ik ervaren dat je niet voor vol wordt aangezien en hierdoor ook na wordt behandeld.

Afgelopen week was het voor mij toch lastig op mentale vlak. Ik heb als kind zoveel ervaren dat je niet werd gezien. Wel als je dingen moest doen, waar een ander geen zin in heeft, omdat het een vervelende klus is, welke nauwelijks uitvoerbaar is. Met leuke dingen mocht je niet meedoen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij mijn ouders had gemeld dat we de volgende zondag rond...
10 aug , Janne1958
Normaal gesproken kan ik goed tegen de hitte en draait alles gewoon door. Maar nu is het anders geweest.

De eerste week na de Nijmeegse 4 daagse kon ik nog heel goed merken, dat ik nog wat overprikkeld ben. En nu die hitte gelijk er boven op en ook nog 's avonds nog druk geweest met verplichtingen, voelde ik toch weer een terugslag. Maandagavond had ik onverwachts een overleg rond de wandelgebeuren bij de atletiekwedstrijd. Om 21.00 uur ben ik gewoon naar huis gegaan. Want ik was moe...
23 jul , Van Wens Tot Werkelijkheid
Dat vroegen we ons af in het workshop- en cursusteam van Ervaringswijzer. Begin juni van dit jaar begon ik als nieuw lid van dit team. Wat een toeval! Voorzienigheid kun je het ook noemen. Terwijl ik de wens heb om mijn coachingspraktijk meer vleugels te gaan geven, stapte ik net in op het moment dat het team de nieuwe cursus voorbereid Van wens naar werkelijkheid... Je kunt een wens...
16 jul , Alleen of Samen
Hoe gaat het? vroeg Henk, toen ik hem toevallig ontmoette in de stad. ‘Goed hoor’, zei ik, terwijl ik me eigenlijk rot voelde. Ik schrok ervan dat ik Henk zag, want ik wilde een goede indruk op hem maken. Ik kon hem toch niet vertellen dat het eigenlijk niet zo goed ging, of wel? Ik wilde eigenlijk zo snel mogelijk door, maar ik voelde me verplicht om ook nog uit te leggen waarom ik me goed...