Wil je ook bloggen? Meld je dan hier: info@ervaringswijzer.nl

Recente blogs

5 april 2019 , Janne1958

Afgevallen en advies slechts 1 aardappel

Je denkt eens via professionele gewichtsconsultent je eetpatroon gezonder te laten worden. En dan minder last van eetbuien zal hebben.

Dat afvallen is op zich mooi, maar nog minder eten, rammel ik 's nachts van de honger en voel ik mij gammel. Ik krijg dan weer snoepneigingen. En nog meer bewegen dan dat ik nu al doe, brengt blessures teweeg. Ik overweeg met haar te stoppen. Want ik denk dat ze van de standaard uit. Terwijl ik aangeef, dat ik al genoeg beweeg en dat ik juist niet meer moet doen dan dat ik nog al doe, via mijn autismecoach.

Afgevallen en advies slechts 1 aardappel

Ik ben een emotie-eter en heb een suikerverslaving. Waardoor ik dan enorm aankom, doordat ik teveel suikerhoudende producten eet zoals chocolade, ijs, koekjes ect. Hiervoor ben ik naar een gewichtsconsulent gegaan.

Ik heb gelukkig mijn emotie-eten al een hele tijd goed in de hand. Hierdoor ben ik ook enkele kilo's kwijt. Ik ben naar een gewichtsconsulent geweest, omdat ik een te hoog cholesterolgehalte had. Of misschien nog heb.
De assistente van mijn huisarts adviseerde mij niet eerder dan in juni bloed te laten prikken. Het is bij onze huisartsenpraktijk mogelijk om zonder afspraak bij de huisarts bloed te laten prikken, mits je bij een behandelaar ben. Zoals ik wie een behandelaar in de arm heeft genomen, om mijn eetgedrag aan te passen.

Diverse kilo's ben ik al kwijt. Het is naast mijn vele bewegen wat ik doe, ook wat krachtoefeningen te doen. Maar mijn coach gaf aan, dat ik hierin niet te ver moet doordraven, omdat ik al genoeg beweeg. En niet zoveel krachtoefeningen te doen, welke de gewichtsconsulent heeft geadviseerd. Die krachtoefeningen welke ik doe bij fysio Aktief is volgens mijn coach genoeg. Dus niet extra. En ik merk en denk ook dat mijn coach gelijk heeft.
Nu, adviseerde de gewichtsconsulent niet meer dan 1 aardappel te eten. Terwijl ik toch al diverse kilo's kwijt ben. Mijn taille is nu onder de 80. Vanmorgen zelfs 76 centimeter.
Ik heb een paar dagen geprobeerd met 1 aardappel op een dag. Ik had al vermindering van 4 a 5 aardappelen naar 2 grotere of 3 kleinere aardappelen. Maar ik ging met honger van tafel af. Ik kreeg ook geen advies wat ik extra moet eten, als ik slechts 1 aardappeltje eet, van nog geen 100 gram. Mijn snoepneiging kwam weer terug. Dus ik ga weer 2 normale of 3 kleine aardappelen eten. Ondanks dat heb ik de snoepneiging toch onder bedwang gehouden. Maar ik werd iedere keer 's nachts wakker. En ging dan maar wat water drinken. Dat heb ik 3 dagen volgehouden. Ik kreeg ook last van onrust in mijn hoofd.
Ik heb officieel nog een consult bij die gewichtsconsulent, en ze gaf aan dat ik bij haar verder kon om verder mij met mijn eten te begeleiden. Maar ik kon ook kiezen uit 5 weegmomenten. Ik denk dat ik beide opties niet doe. Ik ben toch niet zo heel tevreden over deze gewichtsconsulent. Ze is te hoogdravend in haar advies. Dat zal ze wel niet leuk vinden, maar toch.

Mijn coach, die gaf aan dat ik ook niet moet doordraven om teveel tegelijk te willen om af te vallen. Maar ook in mijn beweegactiviteiten. En mijn coach, wie mij al jarenlang kent, heeft gelijk.

Nu heb ik gisterenavond een online workshop gevolgd, zwaarder door stress. Dit vanuit emotie-eten de baas. Dat was heel goed en mooi duidelijk weer gegeven. Daaruit blijkt dat ontspannen en rust net zo belangrijk is, dan alleen maar actief te moeten zijn en zo weinig eten, waardoor je flauw wordt.

Ik denk dat ik bij deze gewichtsconsulent ook stop. En dan heb ik gelukkig nog mijn coach waar ik ook advies kan krijgen.
Deze coach heeft ook kennis van gezond leven en rustige momenten inbouwen.

Reacties:

Voeg een reactie toe:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
23 apr , Ineke Kuiper
Na jaren van rapid cycling nu een jaar stabiel!

Vanaf de jaren 2010 ongeveer was ik een rapid cycler. Heb vele depressies gehad waar geen eind aan leek te komen. In 2015 kreeg ik een nieuwe Psychiater in het UMCG die mij veel geleerd heeft, o.a. over contra gedrag. Deze psychiater heeft ook uitgebreid gekeken naar mijn medicatie en vorig jaar april kreeg ik Abilify erbij. Dit had ik nooit eerder gehad en na een paar weken...
18 apr , Janne1958
Wegens een iets te hoog cholesterol ben ik naar een gewichtsconsullente gegaan. Maar nu ben ik bij haar gestopt.

Ik ben aardig afgevallen sinds eind februari 2019. Nu ben ik 9 kilo kwijt. Afgelopen dinsdag ben ik gestopt bij de huidige gewichtsconsullente. Hierover schreef ik al eerder over. Ze was me veel te voortvarend. Ik kreeg, doordat ik schijnbaar te weinig at, last van depressieve gevoelens, werd 's nachts wakker van de honger en af en toe licht duizelig. Wegens een lichte overbelasting...
18 apr , Janne1958
Ik ga nog enkele keren per jaar mee met een natuurexcursie. Meestal duurt het niet langer dan 3 uur. Maar dit keer was het wel heel lang.

Lange excursie Af en toe ga ik mee met een natuurexcursie. Meestal niet langer dan een 2,5 tot 3 uur. Vorige week heb ik een excursie gehad niet ver Duitsland in. Nl. Bij Wüllem bij Ahaus. Dat is ongeveer een half uur rijden van ons vandaan. We vertrokken rond 9.30 uur en stapten bij elkaar in de auto. We waren met ons zessen, dus 2 auto's was voldoende om daar heen te gaan. Het was...
5 apr , Janne1958
Onlangs naar een lezing geweest "veroudering bij autisme", waar nog veel onderzoek bij nodig is

Veroudering bij autisme Er wordt veel gesproken over kinderen met autisme. Maar wat dacht je als je als volwassene of minimaal iemand van middelbare leeftijd of ouder is, om autisme te hebben. Vorige week woensdag hebben mijn coach en ik een lezing bijgewoond vanuit Rondom Autisme over veroudering bij Autisme. Deze lezing was in Doetinchem op 27 maart. Was heel interessant. En ik...
5 apr , Janne1958
Je denkt eens via professionele gewichtsconsultent je eetpatroon gezonder te laten worden. En dan minder last van eetbuien zal hebben. Dat afvallen is op zich mooi, maar nog minder eten, rammel ik 's nachts van de honger en voel ik mij gammel. Ik krijg dan weer snoepneigingen. En nog meer bewegen dan dat ik nu al doe, brengt blessures teweeg. Ik overweeg met haar te stoppen. Want ik denk dat ze van de standaard uit. Terwijl ik aangeef, dat ik al genoeg beweeg en dat ik juist niet meer moet doen dan dat ik nog al doe, via mijn autismecoach.

Afgevallen en advies slechts 1 aardappel Ik ben een emotie-eter en heb een suikerverslaving. Waardoor ik dan enorm aankom, doordat ik teveel suikerhoudende producten eet zoals chocolade, ijs, koekjes ect. Hiervoor ben ik naar een gewichtsconsulent gegaan. Ik heb gelukkig mijn emotie-eten al een hele tijd goed in de hand. Hierdoor ben ik ook enkele kilo's kwijt. Ik ben naar een...
25 mrt , Olga de la Fontaine
Niemand mag zeggen dat leven met psychiatrische klachten makkelijk is, daar zijn we het wel over eens. Maar niemand behalve wij, de EPA groep*, (jazeker, er is een naam voor ons soort mensen), mag zeggen hoe zwaar het is en hoe we ons soms door het leven heen worstelen. Angst, psychose, depressie en dwang, we staan ermee op, gaan ermee naar bed. En tussendoor wisselen overleven en leven...