Wil je ook bloggen? Meld je dan hier: info@ervaringswijzer.nl

Recente blogs

3 maart 2019 , Janne1958

Trajectplan

Er is bij mij toch wel een angst ontwikkeld voor de werkcoach/klantmanager van de Sociale Dienst. Vooral al dag gedoe rond mijn werksituatie welke zeker 9 jaar heeft geduurd.

Anderhalve week geleden heb ik vernomen dat ik met ingang van afgelopen week 3 dagdelen bij de WUH in Winterswijk mag werken. Dus toch weer een verandering. Verder had ik afgelopen week ook een gesprek met mijn klantmanager van de Sociale Dienst.

Ik was zeker heel huiverig voor dit gesprek, omdat ik het werk bij de Stadskamer en de WUH op basis van vrijwilligerswerk doe. En ik betaald krijg vanuit de WSW. Gaat ze weer voor mij werk voorleggen wat totaal niet bij mij past en waar ik ook geen affiniteit mee heb.

Hierdoor heeft mijn coach mij gevraagd of zij bij dit gesprek mag bijvoegen. Ik wilde dit ook heel graag. Mochten ze bij de Sociale Dienst het moeilijk gaan doen.

Mijn coach heeft een en ander uitgelegd hoe nu de situatie is. En gelukkig ging mijn klantmanager er in mee.

Beiden gaven aan, dat ik "echt geen Beren op de weg moet zien", en dat ze nu blij voor mij zijn dat ik nu prettiger mag blijven werken. Omdat ik nu wel werk heb, wat veel beter mij mij past en hierdoor ook goed mag functioneren.

Maar ja, waarom nu op mijn 60e een trajectplan.???

Het blijkt dat dit jaarlijks moet, omdat dit een regel is, waaraan de klantmanagers moeten houden. Voor hun betekent een trajectplan ook dat als het werk goed gaat, deze structuur mag blijven voortzetten.

's middags was ik op mijn werkplek bij de WUH en mijn coach belde mij dat zij contact heeft gehad met de leidinggevenden van de WUH, en voor elkaar kunnen krijgen dat ik nu iedere vrijdagochtend daar werk, in plaats van de Stadskamer. Dit omdat vrijdags steeds vaker mensen bellen en vragen beantwoord willen krijgen. Dus er ligt nu vrijdagochtenden genoeg werk voor mij.

Nu werk ik op de vrijdagmiddag wel bij de Stadskamer nl. de schildersclub, waar ik ook deel uit maak. Dus vrijdags na 12.00uur rij ik naar Doetinchem om naar mijn andere werkplek te gaan.

Persoonlijk vind ik de Stadskamer ook leuk werken is. Eerlijk gezegd wil ik het ook nog niet missen. Maar bij de WUH vind ik ook prettig.

Het is best wel wennen van de ene werkplek naar de andere hoppen. Dus wederom toch een overgang.

Ik ga dan ook echt op tijd naar bed, want ik heb mijn rust zeker ook nodig. En ook mij ontprikkelen door even te gaan wandelen of joggen in het heerlijk rustige buitengebied.

Reacties:

Voeg een reactie toe:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
23 apr , Ineke Kuiper
Na jaren van rapid cycling nu een jaar stabiel!

Vanaf de jaren 2010 ongeveer was ik een rapid cycler. Heb vele depressies gehad waar geen eind aan leek te komen. In 2015 kreeg ik een nieuwe Psychiater in het UMCG die mij veel geleerd heeft, o.a. over contra gedrag. Deze psychiater heeft ook uitgebreid gekeken naar mijn medicatie en vorig jaar april kreeg ik Abilify erbij. Dit had ik nooit eerder gehad en na een paar weken...
18 apr , Janne1958
Wegens een iets te hoog cholesterol ben ik naar een gewichtsconsullente gegaan. Maar nu ben ik bij haar gestopt.

Ik ben aardig afgevallen sinds eind februari 2019. Nu ben ik 9 kilo kwijt. Afgelopen dinsdag ben ik gestopt bij de huidige gewichtsconsullente. Hierover schreef ik al eerder over. Ze was me veel te voortvarend. Ik kreeg, doordat ik schijnbaar te weinig at, last van depressieve gevoelens, werd 's nachts wakker van de honger en af en toe licht duizelig. Wegens een lichte overbelasting...
18 apr , Janne1958
Ik ga nog enkele keren per jaar mee met een natuurexcursie. Meestal duurt het niet langer dan 3 uur. Maar dit keer was het wel heel lang.

Lange excursie Af en toe ga ik mee met een natuurexcursie. Meestal niet langer dan een 2,5 tot 3 uur. Vorige week heb ik een excursie gehad niet ver Duitsland in. Nl. Bij Wüllem bij Ahaus. Dat is ongeveer een half uur rijden van ons vandaan. We vertrokken rond 9.30 uur en stapten bij elkaar in de auto. We waren met ons zessen, dus 2 auto's was voldoende om daar heen te gaan. Het was...
5 apr , Janne1958
Onlangs naar een lezing geweest "veroudering bij autisme", waar nog veel onderzoek bij nodig is

Veroudering bij autisme Er wordt veel gesproken over kinderen met autisme. Maar wat dacht je als je als volwassene of minimaal iemand van middelbare leeftijd of ouder is, om autisme te hebben. Vorige week woensdag hebben mijn coach en ik een lezing bijgewoond vanuit Rondom Autisme over veroudering bij Autisme. Deze lezing was in Doetinchem op 27 maart. Was heel interessant. En ik...
5 apr , Janne1958
Je denkt eens via professionele gewichtsconsultent je eetpatroon gezonder te laten worden. En dan minder last van eetbuien zal hebben. Dat afvallen is op zich mooi, maar nog minder eten, rammel ik 's nachts van de honger en voel ik mij gammel. Ik krijg dan weer snoepneigingen. En nog meer bewegen dan dat ik nu al doe, brengt blessures teweeg. Ik overweeg met haar te stoppen. Want ik denk dat ze van de standaard uit. Terwijl ik aangeef, dat ik al genoeg beweeg en dat ik juist niet meer moet doen dan dat ik nog al doe, via mijn autismecoach.

Afgevallen en advies slechts 1 aardappel Ik ben een emotie-eter en heb een suikerverslaving. Waardoor ik dan enorm aankom, doordat ik teveel suikerhoudende producten eet zoals chocolade, ijs, koekjes ect. Hiervoor ben ik naar een gewichtsconsulent gegaan. Ik heb gelukkig mijn emotie-eten al een hele tijd goed in de hand. Hierdoor ben ik ook enkele kilo's kwijt. Ik ben naar een...
25 mrt , Olga de la Fontaine
Niemand mag zeggen dat leven met psychiatrische klachten makkelijk is, daar zijn we het wel over eens. Maar niemand behalve wij, de EPA groep*, (jazeker, er is een naam voor ons soort mensen), mag zeggen hoe zwaar het is en hoe we ons soms door het leven heen worstelen. Angst, psychose, depressie en dwang, we staan ermee op, gaan ermee naar bed. En tussendoor wisselen overleven en leven...